PENGIKUT BLOG NOTY

Blog Noty~Cool:Ukiran Pada Pembahagi Jalan

Posted by Blog Noty On Saturday, March 3, 2012 Comments
Seorang pelukis dari Perancis yang dikenali sebagai Paris Cyklop telah mencetuskan idea untuk mewarnakan pembahagi jalan di sekitar Kota Paris dengan pelbagai corak bagi menarik perhatian pemandu kenderaan supaya sentiasa berhati-hati ketika memandu dan nampak dengan jelas pembahagi jalan.Super Awesome.


sumber
READ MORE

Blog Noty~Cool:Seni Ukiran Pada Cawan Plastik (15 gambar)

Posted by Blog Noty On Friday, March 2, 2012 Comments
Kreatif!

Seni ukiran pada cawan dengan menggunakan pen.Pelbagai bentuk dan corak lukisan dihasilkan pada permukaan luar cawan,Super Power.


sumber
READ MORE

Blog Noty~Cool:Seni Lalat Mati (14 gambar)

Posted by Blog Noty On Comments
Kita biasanya selalu mendengar atau melihat seni lukisan dengan menggunakan objek seperti pen atau pensel warna,tetapi seni tidak semestinya menggunakan peralatan tersebut.Lalat yang mati juga dijadikan seni dengan sedikit gabungan tulisan pensel dan kertas.Super Awesome.


sumber
READ MORE

Blog Noty~Cool:Kempen Pakai Sarong Sekitar KL

Posted by Blog Noty On Thursday, March 1, 2012 Comments
Pernahkan anda mendengar tentang kempen pakai sarong,walaupun iainya baru diperkenalkan di Malaysia.Kempen ini sekurang-kurangnya dapat martabatkan kembali seni warisan yang makin dilupakan oleh anak-anak muda zaman sekarang.Semua yang terlibat dalam kempen ini akan memakai sarong atau kain pelekat bagi lelaki dengan meronda-ronda sekitar Kuala Lumpur dengan menaikki LRT.


sumber
READ MORE

Blog Noty~Cool:Imej 3D Dalam Kolam Renang

Posted by Blog Noty On Comments
Biasanya kolam renang hanya dikemaskan menggunakan marmar atau mozek, tanpa ada hiasan tambahan. Walau bagaimanapun, ada juga yang kreatif menghias kolam renang menjadi sesuatu yang cool. Rasa ceria saja bila nak berenang dengan imej-imej 3 dimensi yang meriah melatari kolam-kolam renang ini.sumber
READ MORE