PENGIKUT BLOG NOTY

Blog Noty~WTF:Firma Jepun Akan Bina Lif Ke Angkasa Lepas

Posted by Blog Noty On Saturday, February 25, 2012 Comments
Sebuah firma pembinaan di Jepun mendakwa mereka mampu untuk melaksanakan sesuatu di luar kemampuan manusia apabila merancang untuk meletakkan pelancong di angkasa lepas dalam tempoh 40 tahun dengan membina lif setinggi 96,000 kilometer(KM)atau suku jarak bumi ke bulan.

Firma Obayashi Corp mendakwa lif itu dibina dengan menggunaka teknologi karbon nanotube yang 20 kali lebih kuat dan tahan lama dari besi.

Menurut firma berkenaan,lif itu dapat membawa sehingga 30 penumpang pada sesuatu masa dengan kelajuan 200 km sejam selama seminggu sebelum berhenti di sebuah stesen pada jarak 36,000km


sumber:Billyinfo
READ MORE

Blog Noty~Cool:Ipad Ciptaan Tentera Pakistan

Posted by Blog Noty On Comments
Didalam sebuah Kompleks Tentera Udara kawalan ketat yang membina jet-jet pejuang dan sistem senjata api,tentera Pakistan kini mempunyai empayar komersil tambahan,iaitu komputer tablet ipad versi tempatan.

Pengeluaran komputer tablet ini mendapat kerjasama jurutera-jurutera Pakistan dan perkakasan komputer.Ipad yang dikenali PACPAD 1 ini dikilangkan di sebuah pangkalan tentera udara di Kamra,Utara Pakistan.Sumber:billyinfo
READ MORE

Blog Noty~Shit:Pesta Maksiat Di Tengah Rimba

Posted by Blog Noty On Comments

Jabatan Perhutanan Negeri Sembilan membongkar kewujudan satu markas maksiat dan perjudian di sebuah tapak perkhemahan yang dilengkapi bekalan air, tandas, dapur serta pentas di Hutan Simpan Kenaboi.

Kawasan seluas hampir setengah padang bola, lengkap dengan susunan pondok yang teratur air dan tiga bangsal besar serta tandas berlantaikan simen.

Beberapa tin minuman dipenuhi peluru dipercayai bahan untuk membidik sasaran turut ditemui di kawasan berkenaan.

Penolong Pengarah Silvikultur, Jabatan Perhutanan negeri, Nor Zaidi Jusoh berkata, pihaknya percaya tapak yang dikunjungi kumpulan antara 30 hingga 40 orang pada hujung minggu itu dibina sudah sejak setahun lalu.Serius Shit.


READ MORE

Blog Noty~Cool:Melamar Buah Hati Dengan 9.999 Kuntum Mawar Merah

Posted by Blog Noty On Friday, February 24, 2012 Comments
Melamar teman wanita. Perkara itu biasa kita dengar. Tapi bukan kes ini. Seorang lelaki di China, En.Fan dan pasangannya Yin Mi telah menarik perhatian pengunjung di taman hiburan Guangzhou CHIME-Long Paradise di wilayah selatan Guangdong. En Fan telah melamar teman wanitanya dimana disitulah kali pertama mereka bertemu tiga tahun lalu ketika Yin Mi dinobatkan sebagai Miss Bikini 2009.READ MORE

Blog Noty~Cool:Potret Wajah Manusia Menggunakan Skru

Posted by Blog Noty On Thursday, February 23, 2012 Comments
Cool dengan hanya menggunakan skru tanpa menggunakan apa-apa program komputer atau bantuan teknologi lain, seorang artis kontemporari dari California yang bernama Andrew Myers mampu menghasilkan potret 3D yang kalau dilihat dari sudut yang betul, ianya sangat real dan absolutely awesome!.
Sumber:Apadehal.com
READ MORE

Blog Noty~Cool:Bangunan yang Pelbagai Bentuk Di Dunia

Posted by Blog Noty On Comments
Dengan kecanggihan teknologi yang ada sekarang tidak heranlah mengapa manusia boleh mencipta bangunan-bangunan yang begitu menakjubkan dan menarik di seluruh dunia hari ini.Kadang-kadang tidak terfikir oleh kita untuk mencipta bangunan macam ini.Super Awesome.READ MORE

Blog Noty~Cute:Pelajar Kadet Polis Vietnam

Posted by Blog Noty On Wednesday, February 22, 2012 Comments
Serius cantik anggota kadet Polis Vietnam yang super cute,layan beberapa keping gambar yang diambil oleh rakan pelajar tersebut.
Sumber:akustressgiler
READ MORE

Blog Noty~Cool: Taman Permainan Tadika Atas Pokok

Posted by Blog Noty On Comments
Kita sering melihat Taman permainan untuk kanak-kanak biasanya di tempatlapang dan terbuka,tetapi di Jepun cukup berbeza untuk kanak-kanak Tadika disana.Dimana Taman permainan dibangunkan di atas sebuah pokok.Keadaan persekitaran yang sejuk dan nyaman menjadi keselesaan kepada kanak-kanak bermain ketika waktu rehat dan balik dari sekolah.


sumber: Tezuka
READ MORE